קפה ייחודי ברזיל | Minas Gerais
קפה ייחודי מברזיל
בעיבוד יבש והתססה ממושכת. גוף סמיך, מתיקות גבוהה, מרירות מאוזנת וחמיצות מורכבת של פירות טרופיים עם סיומת של שוקולד חלבי. מצוין לפילטר יומיומי או אספרסו בולט, מורכב וחמצמץ.




















₪60.00 – ₪240.00
ברכישת כל סוגי קפה קלוי בסכום:
בין 600 ש"ח ל-1000 ש"ח עם קוד קופון "15%" תקבלו 15% הנחה
בין 1001 ש"ח ל-1500 ש"ח עם קוד קופון "25%" תקבלו 25% הנחה
מעל 1501 ש"ח עם קוד קופון "30%" תקבלו 30% הנחה
חוות קפה ג'אגוארה
חוות ג'אגוארה נוסדה במקור בשנת 2001 על ידי שלושה חברים – אנטוניו ואנדר, רובם קרלוס ורובם מורילו – ששתלו את עצי הקפה הראשונים באזור קאמפו דאס ורטנטס שבברזיל. שם החווה ניתן לה על שם קהילת קילומבולה היסטורית הנמצאת בסמוך.
כיום, החווה מנוהלת על ידי אנדרה לואיז גרסיה, אשתו נטליה מוריירה בריטו ובנם, בניסיו גרסיה. אחד מסוגי הקפה המזוהים ביותר עם החווה, הקרוי על שם בניסיו, מעובד בשיטת התססה טבעית מוארכת (Extended Fermentation Natural). האצווה הזו נקטפה ביד ונעשתה לה יבוש על מיטות אפריקאיות מורמות, כמקובל בעיבוד איכותי.
אנדרה הוא דור שלישי למגדלי קפה. הוא גם אגרונום וחוקר בקרן פרוקאפה, עם התמחות בגיזום ובשיפור תנובת הקפה. נטליה, דור שני לגידול קפה, היא טועמת מקצועית וסוחרת קפה. יחד הם מחברים בין ידע מקצועי מדעי לבין מיומנות סנסורית, כדי לחדש ולשפר את תהליך הייצור. בזכות שיתוף הפעולה ביניהם, הם מפתחים שיטות תסיסה וייבוש מגוונות, מה שמוביל לפרופילי טעם שונים ומיוחדים.
החווה ממוקמת בקרבת העיר ההיסטורית סאו ז'ואאו דל ריי – עיר שבעבר נודעה בכריית זהב, אך לא בגידול קפה. עם זאת, בזכות הגובה הרב יחסית לאזור (לפי הסטנדרט הברזילאי), עצי הקפה התפתחו היטב.
האדמה בחווה היא וולקנית בגוונים של אדום וצהוב, עם מרקם בינוני – תכונה אופיינית לאזור הסוואנה הברזילאית. בין הזנים שהם מגדלים ניתן למצוא אקאיה, קטואי צהוב, קטוקאי צהוב ומונדו נובו.
תפקידו של אנדרה בפרוקאפה מעניק לו גישה ישירה למידע על זנים שונים, ואופן גידולם בתנאים של החווה. כל הקפה של חוות ג'גוארה מעובד בשיטה הטבעית, אך בני המשפחה פתוחים להתנסות בשיטות תסיסה שונות בתוך עולם זה – במטרה להמשיך ולשפר את האיכות והחדשנות.
ברזיל וקפה
ברזיל שומרת על מעמדה כמובילה העולמית בייצור קפה במשך יותר מ-150 שנה, ואחראית
לכשליש מתפוקת הקפה העולמית הכוללת.
בברזיל מגדלים כ-80% ערביקה וכ-20% רובוסטה. אזורי הגידול המרכזיים של ערביקה הם המדינות מינאס ז'ראיס וסאו פאולו, שמחולקות לאזורים גאוגרפיים קטנים יותר: סול דה מינאס, סרדו ומוג'יאנה. את הרובוסטה מגדלים בעיקר במדינות אספיריטו סנטו ורונדוניה.
שיטות העיבוד הנפוצות ביותר בברזיל הן עיבוד טבעי (יבש) וסמי-וושד (חצי רטוב). שיטות אלה תורמות לרמת מתיקות גבוהה ולגוף עשיר ומלא של הקפה.
באופן כללי, הקפה הברזילאי מתאפיין ברמת חמיצות נמוכה עם טעמי שוקולד ואגוזים דומיננטיים.
עיבוד טבעי (יבש) – שיטת עיבוד קפה מסורתית
ייבוש קפה בתוך הדובדבן הוא שיטת העיבוד העתיקה ביותר לפולי קפה. היא הייתה בשימוש עוד מההתחלה של ייצור הקפה.
אז, הקפה יוצר באתיופיה ובתימן, שם האקלים היבש והעדר עונות גשומות ממושכות אפשרו לדובדבני הקפה להתייבש היטב באוויר הפתוח. כך עיבדו את כל הקפה, עד שהוא התפשט למושבות של מדינות אירופה.
בעיבוד טבעי, החקלאים מייבשים את דובדבני הקפה השלמים על פאטיו (משטחים מבטון) או על מיטות אפריקאיות מוגבהות – שולחנות ייבוש מיוחדים עם רשת. תהליך הייבוש נמשך בדרך כלל עד ארבעה שבועות. יש חוות שבהן משתמשים גם במייבשים מכניים, שאליהם מכניסים את הדובדבנים לאחר כמה ימים של ייבוש בשמש.
הדובדבן מתייבש יחד עם הפול, והסוכרים מהמוץ ומהשכבה הרירית (mucilage) נספגים בתוך הפול. לכן, באותו טרואר, אותה דרגת קלייה ואותו אופן הכנה – עיבוד טבעי יעניק לקפה גוף מלא יותר ומתיקות גבוהה יותר.
בשלב מסוים איבדה השיטה הזו את הפופולריות שלה. היא אפילו קושרה לקפה באיכות ירודה, כי פולים זולים יותר היו בדרך כלל מעובדים כך. חוסר תשומת לב לשלב העיבוד גרם לעוד יותר פגמים בקפה.
כיום, העיבוד הטבעי חזר להיות בשימוש נרחב. תעשיית הקפה המיוחדת (ספשלטי) שמה דגש על טעם, וכאשר העיבוד מתבצע נכון – אפשר להגיע לטעמים חיים ובהירים ולציונים גבוהים מאוד בקאפים.
בתום העיבוד הטבעי, דובדבני הקפה המיובשים נשמרים בסילואים (מיכלי אחסון) למשך תקופה, כדי לייצב את הטעמים והפעילות המים. לפני ייצוא, הדובדבנים היבשים עוברים תהליך hulling – בו מסירים את הקליפה ומוציאים את הפולים הירוקים, ואז אורזים אותם לשקיות ייצוא.
לכן, קפה שעובד בשיטה טבעית מתאפיין בגוף מלא יותר, חמיצות נמוכה יותר וטעמים מתוקים ובהירים.
פייר טרייד (Fair Trade)
מטרת הסמכה זו היא לתמוך בתנאי עבודה ושכר הוגנים בחוות במדינות מתפתחות. באופן מסוים, היא מקדמת סחר הוגן, ולא מתייחסת רק לקפה אלא גם למוצרים נוספים. ההסמכה פופולרית במיוחד בקרב צרכנים במדינות מפותחות שבהן קיימת מודעות גבוהה יותר לצריכה מוסרית – בעיקר בארצות הברית ובצפון אירופה.
הסמכת Fair Trade מבטיחה שלא נעשה שימוש בעבודת ילדים בחוות, שעובדים מקבלים שכר הוגן, ושמתקיימים תקני בריאות ובטיחות בעבודה. הארגון מבצע בדיקות שוטפות בחוות המאושרות כדי לוודא שהן עומדות בדרישות.