קפה מקסיקני | Pluma, Oaxaca

קפה מקסיקני קלאסי

גוף סמיך, חמיצות נמוכה, מתיקות מאוזנת. מתאים להכנה במקינטה, מכונת אספרסו או קפה שחור רגיל. מצוין בשילוב עם חלב שמדגיש את השוקולדיות שלו 🙂

גובה: 1100-1600מ
זן: Typica, Bourbon
עיבוד: רטוב
תעודות: Specialty coffee
דרגת קליה: בינונית-כהה
פרופיל טעם: שוקולד מריר, מרציפן, ערמונים
תאריך קליה: ספטמבר 30, 2025
מרירות:
מתיקות:
חמיצות:
גוף:

48.00190.00

ברכישת כל סוגי קפה קלוי בסכום:

בין 600 ש"ח ל-1000 ש"ח עם קוד קופון "15%" תקבלו 15% הנחה

בין 1001 ש"ח ל-1500 ש"ח עם קוד קופון "25%" תקבלו 25% הנחה

מעל 1501 ש"ח עם קוד קופון "30%" תקבלו 30% הנחה

The 250 kilometre route from the city of Oaxaca, next to the Pacific Coast, passes through the famous coffee region Pluma.
Like pearls on a chain, long extinct volcanoes cross the countryside, leaving the region with a very fertile volcanic soil.

Clouds driven from the Pacific Ocean break on these mountain slopes, which reach up to 3000 meters above sea level. This is why the region is in general very humid with heavy rainfalls of up to 5,000 mm per year being common. Fortunately during the coffee harvest it stays mainly dry.

Coffee is grown between 1100 and 1600masl, the best coffee in the Pluma region, which grows on the Pacific side of the mountains.

This region continues to produce coffee with traditional varieties: Pluma Hidalgo, Arabica Tipica and Bourbon. Smaller farms are found with good washing and sun drying facilities. It is a tradition that farmers in this region separate their coffee exceptionally well before and during the wet milling process and thus produce a perfectly clean parchment without unnecessary defects.