קפה קלוי אוגנדה | Mbale District

קפה קלוי עם גוף סמיך, כבד וסירופי, מתיקות ומרירות מורגשות וחמיצות מאוזנת. קפה חד זני מצוין להכנת אספרסו, מוקה או משקאות בסיס חלב.

גובה: 1300-1550מ
זן: SL28, SL14
עיבוד: רטוב, 'skin contact' extended fermentation
תעודות: Specialty coffee, Organic, SCA score 87
דרגת קליה: בינונית
פרופיל טעם: שוקולד, תה שחור, פירות בשלים
תאריך קליה: נובמבר 14, 2021
מרירות:
מתיקות:
חמיצות:
גוף:

40.00160.00

דובדבני הקפה נרכשים מחקלאים באזור הכפר Kasoni (בגובה ~ 1500 מעל פני הים). הדובדבנים מעובדים ומיובשים באחוזת Kingha Estate. שם נמצאת תחנת שטיפה מזערית משותפת. קפה מכפר קאסוני זוהי תערובת של זני SL שבדרך כלל זורעים ומגדלים אותם באזור.
הסדרה הזאת של הקפה היא חלק מפרויקט שמיושם עם מגדלי הקפה של Kingha Estates. קינגסלי גריפין (Kingsley Griffin), הבעלים של האחוזה, הקדיש את עצמו לעבודה עם חקלאים מקומיים כדי לשפר את הכנסתם, והוא מאמין כי דרכי עיבוד שונות הן בעלות פוטנציאל להעלאת איכות הקפה.
הקפה הזה עובר עיבוד בתהליך הנקרא "Skin Contact" בתסיסה ממושכת. מקור ההשראה שלו בא מתחום של ייצור יין. ראשית כל, דובדבני הקפה נקטפים ומונחים ליום אחד. לאחר מכן קינגסלי מקלף (depulps) את הדובדבנים, לאחר מכן מוסיף את הפולים, את ציפת הפרי (mucilage) וגם את הקליפות למיכל התסיסה כדי להתסיס את הכל ביחד. השלב הזה נקרא "Skin Contact". התסיסה במיכל הינה ממושכת, לכן תהליך העיבוד נקרא "תסיסה מורחבת" (Extended Fermentation). תהליך הייבוש מסתיים על מיטות יבוש מוגבהות.
בנוסף לגידול של קפה נהדר, ייצור הקפהKingha תורם להגדלת ההכנסה והפרנסה של מגדלי הקפה באוגנדה. הם עובדים ישירות מול בעלי החוות ומספקים להם תוכניות חינוך והכשרה, ובכך מסייעים לחקלאים להשיג תשואות גבוהות יותר ולייצר קפה איכותי יותר, ובמקביל להגדיל משמעותית את הכנסתם. יצרני הקפה Kingha עובדים גם עם בתי ספר מקומיים ומספקים ביגוד, ציוד לבית ספר ותוכניות חינוך חקלאיות בתוך הקהילה המקומית.
לאחרונה, היצרנים עובדים להקמת תחנת כוח הידרו-חשמלית קטנה בשטח של אחוזת Kingha באזור שבו זורם חלק מנהר Entenjari. עם השלמת הקמת תחנת הכוח, היא תספק מקור עקבי של אנרגיה מתחדשת וחשמל למרכז הבריאות המקומי, לשני בתי ספר יסודיים, לבית ספר תיכון ולצרכי האנרגיה השונים של המתחם. כל החשמל המיוצר יסופק לקהילה המקומית ללא תשלום.
יצרני הקפה Kingha מאמינים שעליהם להשקיע בקהילה שנתנה להם כה רבות, והם גאים מאוד להיות חלק מהקהילה המקומית. הם מספקים פיתוח קהילתי באמצעות יצירת מקומות עבודה וגישה לשוק. במהלך שיא עונת הקציר, הם מעסיקים למעלה מ -85 מתושבי אוגנדה המקומיים, מה שהופך את יצרני הקפה Kingha לאחד המעסיקים הגדולים ביותר במחוז.

כאשר מדובר באדמות שלהם, יצרני הקפה Kingha לא משתמשים בשום חומרי דשן כימיים או בחומרי הדברה, ומייצרים 95% מהחשמל שלהם מ-תאים סולאריים. הם מאמינים בחשיבות של גידול ועיבוד הקפה בהרמוניה עם הסביבה המקומית ובתהליך אספקת קפה חד זני עקבי ובריא הן בהווה, והן בעתיד.