קניה | Kirinyaga, Rungeto

קפה קנייתי ייחודי בעיבוד שטוף

קפה מאוד ארומתי ומורכב. גוף קל, מרירות נמוכה, חמיצות נוצצת, מתיקות מאוזנת. טעמים של קליפת לימון, פטל, אוכמניות. מצוין להכנת כל סוגי קפה פילטר.

גובה: 1800מ
זן: SL-28, Batian, Ruiru, SL-34
עיבוד: רטוב
תעודות: FairTrade, specialty coffee
דרגת קליה: בהירה
פרופיל טעם: פטל, לימון, וניל, דומדמניות שחורות
תאריך קליה: נובמבר 29, 2023
מרירות:
מתיקות:
חמיצות:
גוף:

55.00220.00

ברכישת כל סוגי קפה קלוי בסכום:

בין 600 ש"ח ל-1000 ש"ח עם קוד קופון "10%" תקבלו 10% הנחה

בין 1001 ש"ח ל-1500 ש"ח עם קוד קופון "20%" תקבלו 20% הנחה

מעל 1501 ש"ח עם קוד קופון "30%" תקבלו 30% הנחה

The farmer members are all located on the slopes of Mount Kenya which, together with the neighboring region Nyeri, is known for its intense, complex, and flavor-dense coffees.
Process: Cherries are hand sorted for unripes and overripens by the farmers before they go into production.
The coffee is dry fermented for 18-36 hours in concrete tanks under a roof that provides shade for better temperature control during fermentation.
After fermentation the coffees are washed and again graded by density in washing channels. They are sometimes soaked in clean water overnight.
Sun-dried 12 to 20 days on African drying beds. Time depends on weather conditions. Coffees are covered under plastic during midday and at night.